Spider

Spider

A spider creeps up the wall

It lingers in a shadow

Until dawn.

NOTE: This poem was originally a bit longer. I explained how the spider was gone when the light dispersed the shadow. After much rewriting (well, about 20 minutes of rewriting) everything beyond the first stanza felt redundant. Just reading “Until dawn” means the spider won’t remain in the shadow and that it is gone without needing to say so. What do you think? Is it too short/too simplistic? I’ll think of a better poem for tomorrow (hopefully). If not I’ll post a picture of myself tossing vermin while doing a back flip on a unicycle.

– F H Hakansson

22 thoughts on “Spider

  1. Haha that would be a fun picture, wouldn’t it? Sadly – I won’t post it 😉 Maybe some other time when I’m feeling generous (and when I actually have such a picture).

   Haha yeah I actually froze for like 5 seconds when I saw it. Too bad I didn’t have a better camera (it was impossible to get a good shot!). But the worst part was when I killed it. Usually I just take the spider in a bit of toilet paper and squeeze a bit. Then the spider’s dead and I flush away the paper. But this spider just kept on living! I actually had to crush his exoskeleton for him to die. It made a nice and loud crunching noise.

 1. There’s a haiku-like simplicity to this piece which I find very appealing. A traditional haiku should capture one moment in time and usually deals with a natural subject. So, well done.

 2. Vilken TUR att spindlar inte är det absolut värsta jag vet och inte kommer drömma mardrömmar om denna bilden i natt… Men texten var fin så 🙂

  1. Hahaha, ja, tur för dig 😉 Normalt brukar jag itne bry mig så mycket den denna var riktigt hemsk. Något av det största jag sett utanför ett terrarie.
   Tack 🙂 Bra att du gillade dikten. Är du hemma nu? Hur känns det? 😀

 3. Haha jag hade dött.. Ja jag är hemma nu, det känns… väldigt blandat hehe, men trots allt så är det borta bra men hemma bäst. Bara så himla kallt :/ 🙂 Hur är det med dig? Har du hållit ställningarna här hemma? 😀

  1. Ja kan tänka mig du tycker det är kallt 😉 Aja, du får väl åka ner där igen lite senare 😀 Jo det är bara bra 🙂 Kopplar av nu mellan andra och tredje utkastet. Men längtar tills jag får arbeta på min bok igen! Annars har det inte hänt så mycket. Allt har rullat på som vanligt. Du vet tränat, spelat, festat (känner mig so otroligt tråkig när jag skriver så haha!) Tur att någon av oss har en massa historier att berätta :p

 4. Det låter ju bra! Haha klart det inte är tråkigt, det är vardagslivet i sitt esse! Jag vet ju att du inte tål så mycket fest så du har säkert en del historier att berätta om det även om du kanske inte minns det! Du kan berätta mer för mig över en öl någon dag, så har vi båda något roligt att berätta 🙂

  1. Haha. Jag har inte haft många bakisdagar på ett tag så det är lugnt 😉 Det låter bra! Du får höra av dig om du går ut någon gång så jag och Anton kan hänga på 😀

 5. ” If not I’ll post a picture of myself tossing vermin while doing a back flip on a unicycle” that nearly made me giggle out loud!!
  I like the poem by the way. It is simple, but it’s a good simplicity, as in, the simplicity of it all makes it complex. Know what I mean??

  1. Yes I do! I love when I manage to creature such poems. Unfortunately I hardly do because I love volume and complexity… which is why I’m a prose writer haha. My novels could just go on forever. I had to cut huge chunks out of Project 2 to keep it around 120 000 words (it ended up being 125 000).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s